söndag 27 november 2016

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger oss chansen att bli diplomerade gymnasieekonomer. I våran klass är vi nio stycken studiemotiverade tjejer som trivs tillsammans.
Ekonomilinjen är en bred linje med många utbildningsmöjligheter efter studenten, därför tycker vi att det är en bra linje att välja om man inte riktigt vet vad man ska göra efter gymnasiet.  

De programinriktade kurserna är:                                                                                                                                     
  • Företagsekonomi- i år har vi läst om hur inköp går till och bokföring.

  • Juridik- vi har läst om Juridisk metod, straffrätt ( i den del av lagboken som kallas för Brottsbalken), processrätt (om domstolar), familjerätt (skiljsmässor, giftemål, adoption) och Arvsrätt (testamente och arv).

  • Psykologi- vi har läst om människans beteende och inlärningsprocesser.

  • Entreprenörskap och företagande- i den kursen driver vi UF-företag (Ung företagsamhet). .Att driva UF- företag handlar om att starta, driva och utveckla ett företag. Man måste komma på en affärsidé och sedan verkställa produkten. Efter det handlar det om att kunna marknadsföra sig och försöka sälja så många produkter som möjligt. Samt att kunna organisera ett företag och kunna driva det framåt. Vår klass har delat in sig i grupper som driver var sitt företag. Ena företaget tillverkar hemgjord granola och det andra tillverkar hemgjord kola.




3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Är ni i Tallinn eller Sverige? Det här visste jag inte, tack för det här.

    SvaraRadera
  3. Har ni varit i domstolen och sett en rättegång?

    SvaraRadera